Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, квітня 29, 2024

                          Екскурсія по райському куточку Одеси – ботанічному саду.

Одеський ботанічний сад – одна з визначних пам'яток Одеси. Тут зростають понад 3 тисячі різних рослин з усього світу.
Наш ботанічний сад – це великий та один з найстаріших парків Одеси. Його історія починається з 1867 року. На даний час сад є науковим підрозділом Одеського національного університету ім.І.І. Мечнікова. Ботанічний сад - справжня гордість міста. В 1963 році він отримав статус пам'ятника садово-паркового мистецтва.
28 квітня члени гуртка «Юні краєзнавці» здійснили пізнавальну прогулянку – екскурсію ботанічним садом ОНУ.
Сад навесні наповнений яскравими барвами та запашними ароматами квітучих рослин. Це прекрасна мальовнича місцевість, одна з найкрасивіших у місті. В саду створений унікальний рослинний комплекс. Члени гуртка висловлюють глибоку подяку екскурсоводу та співробітнику ботанічного саду Ларисі Іванівні Лісянській, яка познайомила дітей з такими екзотичними рослинами як гліцинія, магнолія, тюльпанове дерево. Магнолія – уродженка Японії. Це одна з найдавніших на землі квіткових рослин. Цікаво було послухати про тис ягідний, про плющ звичайний, який заполонив крону білої акації, про кедр та кедрову сосну. Екскурсанти змогли порівняти природню та декоративну форму лісового горіху (ліщину). Але найбільш вражаючим було знайомство з найдавнішим платаном, якому понад 150 років, і секвойядендроном гігантським (мамонтовим деревом). Відцвіла сакура, але квітують півонії та тюльпани. Екскурсовод показала дітям Велику пальмову оранжерею, де зберігається унікальна колекція рослин закритого грунту – це відреставрована споруда, спроєктована архітектором О. Бернардацці ще в 1886 році.
Керівник гуртка Галина Іванченко представила книги про рослинний світ України та через короткий історичний екскурс розповіла членам гуртка історію озеленення міста Одеси, починаючи від першого міського саду на Дерибасівській, скверу Пале-Рояль, Дюківського саду, до парку ім.Т.Г. Шевченка.
На завершення екскурсії члени гуртка взяли активну участь у бліц-вікторині «В гостях у дерев».
Деякі учні взяли додому книги. Екскурсія пройшла весело та пізнавально . Діти трохи втомилися, але воно того варте!
















Немає коментарів:

Дописати коментар