Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, лютого 26, 2024

                           Екскурсія до музею «Таємниці підземної Одеси»

   Адже ви знаєте, насправді катакомби в Одесі - зовсім не катакомби, а підземні шахти каменоломень з виробленням вапняку, тобто «міни», від французького «шахта». Одеські катакомби входять до списку найвідоміших та найпопулярніших катакомб світу. Само слово «катакомба» має латинське походження і означає "підземна гробниця". Хто першим ужив цей термін, невідомо, адже одеські катакомби не використовувалися для поховання. Нехай це залишиться питанням підземної Одеси та спрямує нас до захоплюючої подорожі легендарними одеськими катакомбами, що ми й зробили.

  25. 02 члени гуртка «Юні краєзнавці» здійснили екскурсію до катакомб, Музею «Таємниці підземної Одеси». 

    Наша подорож розпочалася з отримання ліхтариків та касок. Усі члени гуртку та їхні батьки у кількості 40 осіб були у передчутті найцікавіших подій міста з історій криміналу, з партизанською стоянкою 1941 року, протирадіаційним притулком часів холодної війни, з історією работоргівлі. Звичайно, був маленький привал і чай з пряниками.

 Бібліотекар і керівник гуртка "Юні краєзнавці", Галина Іванченко познайомила з історією виникнення перших катакомб на території сучасної Одещини та з книгами з фонду бібліотеки: О.Бабіч «Путівник по Одесі», де цілий розділ "Катакомби Одеси" про яскраві розповіді про похмурі підземелля, з книгою Д. Буханенка «Катакомб з моря не видно», зі збіркою «Скелі на синіх вітрах» та ін. 

Ми висловлюємо подяку адміністрації та екскурсоводам музею за хорошу організацію та подачу пізнавального матеріалу. Всі члени гуртка, звичайно, втомилися - дві години нас водили по лабіринтах під землі, але були в захваті від побаченого. 

Екскурсія пройшла чудово і була пізнавальною та веселою, адже компанія зібралася гарна.


















Немає коментарів:

Дописати коментар