Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, лютого 02, 2024

     Екскурсія до унікального музею Техніки кіно ім. І. Тимченка

    23 травня 2018 року в Одесі відкрили музей, який назвали ім'ям винахідника Йосипа Тимченка. Музей містить понад тисячу експонатів.

       Бібліотекар Іванченко Г.А. організувала екскурсію до цього унікального музею для членів гуртка «Юні краєзнавці». 

Музей Техніки кіно імені І. Тимченка розташовується під легендарним знімальним павільйоном №1, у цеху знімальної та освітлювальної техніки. 

   Екскурсія шістьма залами музею включала розповіді про технічні подробиці створення кіношедеврів; про те, як робили монтаж, звукозапис, як працювали з фотографією, як створювали різні механізми та пристрої для зйомок, що таке комбіновані зйомки та інше. 

  Всі ці подробиці нам розповіла екскурсовод Одеської кіностудії, кінознавець,культоролог Валерія Олегівна Логвінова. Весь колектив гуртка "Юні краєзнавці" висловлює їй глибоку подяку за можливість доторкнутися до історичних предметів, за цікаву та пізнавальну розповідь про створення Одеської кіностудії, про знаменитих режисерів, акторів та про легендарного "Леонардо" з Одеси І. Тимченка, який на 2 роки випередив французів Луї-Жака та Огюста Люм'єров, створивши перший у світі кіноапарат, кінопроектор. За допомогою старого проектора нам показали плівкові фрагменти різних фільмів кіностудії та подарували на згадку кожному члену гуртка шматочок одеської старовинної плівки.

Бібліотекар Іванченко Г.А. познайомила дітей з книгами з фонду бібліотеки про Одеську кіностудію, розповіла про одеський період життя чудового винахідника-самоука Йосипа Андрійовича Тимченка, показала фотографії будівлі, яка збереглася досі, де знаходився один з перших синематографів Одеси. А на Преображенській вулиці сьогодні стоїть будівля, де довгі роки жив та працював Йосип Тимченко.

     На завершення екскурсії члени гуртка відповідали на запитання вікторини «Вперше в Одесі». Екскурсія пройшла на одному диханні, пізнавально та весело.





























Немає коментарів:

Дописати коментар