Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, листопада 19, 2019

Живи,Україно,живи для краси,

для сили,для правди,для волі !

     Україна… В одному вже тільки слові звучить ціла музика краси і величі. Україна – це тихі води і ясні зорі, зелені сади, білі хати, лани золотої пшениці, медові та молочні ріки… Україна – це розкішний вінок з рути та барвінку, що над ним світять яскраві золоті зорі.


     Моя рідна країна, земля наших батьків, на якій нам судилося народитися і жити, яка стала для всіх нас Батьківщиною. Велична і трагічна історія нашої країни. Здавна численні завойовники приходили на нашу прекрасну, багату землю, щоб загарбати нас й поневолити український народ.

Народні пісні, думи, перекази донесли до нас правду про давні героїчні і сумні часи, коли славні козаки-запорожці боронили волю народу, священні землі рідної землі. Тривалий час Україна, втративши незалежність, стогнала під ярмом поневолювачів. Але тліла в народі під попелом неволі «іскра вогню», невмирущим виявився нескорений дух, прагнення до свободи.


Наші землі бачили багато, вони все пам’ятають. Ми зробимо все, щоб болючі уроки історії були засвоєні та більше не повторювалися. 


Нехай не зовсім гладко в країні йдуть справи, але вона в нас єдина, іншої такої країни немає. І не буде.


Бібліотекарі Коваль Наталя та Снігуренко Алла провели у семикласників 84 школи годину мужності "Народжені бути вільними".


Немає коментарів:

Дописати коментар