Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, жовтня 03, 2019

Екологічний променад
    Усім нам подобається відчувати легенький вітерець, насолоджуватися співом птахів, ласувати фруктами й овочами. Тисячоліттями людина споживає дари природи, зазвичай не замислюючись, якої шкоди навколишньому середовищу може завдати її діяльність. Особливо у ХХІ столітті, в епоху постійно зростаючих темпів виробництва і невпинного технічного прогресу, коли потрібно щораз більше ресурсів.
    Про навколишнє середовище не обов’язково говорити нудно та серйозно !
    Ви визираєте з вікна ввечері, щоб помилуватися зорями, а натомість не можете відірвати погляду від жирного пацюка, який несе півбатона з переповненого смітника в підвал? Кицька Мурка радше буде обніматися з брудними шкарпетками, ніж піде чадіти на балкон? А в сусідського Бровка обліз хвіст після купання у водосховищі?


    Тримайтеся! Головне — не скиглити і не бігти одразу пакувати валізи у Швецію! Якщо ми зрозуміємо, що про довкілля треба дбати нам самим, а не чекати магії з неба, то вже через кілька років багато що налагодиться, адже більшість проблем вирішуються саме нами! До прикладу, чи знали ви, що харків’янин Сергій Тимчук придумав, як виготовляти з кукурудзяного крохмалю їстівний поліетилен? Він розкладається в природі за чотири тижні, а батон, загорнений у таку упаковку, можна їсти разом із плівкою!
    Дітям подобається бути супергероями, які рятують світ. Тож бібліотекар Олена Шойка допомогла учням 5-В класу 89 школи уявити, як можна конкретними кроками рятувати навколишнє середовище.


     Ось ці маленькі кроки на щодень:
— носити із собою одноразові рукавички та пакет для сміття. Якщо відпочиваємо в парку чи деінде, намагатися залишити місце чистішим, ніж було до цього;
— мити тару з-під молочних продуктів;
— не купувати маленькі пляшки з водою;
— використовувати екоторбинки та багаторазові контейнери замість поліетиленових пакетів;
— використовувати багаторазовий посуд (або хоча б екологічний одноразовий, наприклад, біорозкладні горнятка);
— економити папір (друкувати з двох сторін, використовувати чернетки, купувати продукцію з переробленої сировини, здавати макулатуру на переробку);
— давати речам «друге життя»;
--- і,звичайно ж,багато читати літератури на тему екології !


     Бажаємо, щоб у вашому районі добре жилося лише декоративним пацюкам, коти із задоволенням гуляли на балконах, а Бровкам було аж соромно купати свої хвости в чистесеньких водоймах!


Немає коментарів:

Дописати коментар