Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, червня 06, 2019

Геній століть
   
    220 років тому, 6 червня 1799 року, народився Олександр Сергійович Пушкін, його ще за життя називали генієм, і з другої половини 1820-х років він став вважатися «першим російським поетом» (не тільки сучасності, але й усіх часів), а навколо його особи у читацької публіки створився справжній культ.
    Літературознавці, дослідники творчості Олександра Пушкіна називають сотні достовірних адрес перебування його на Україні. Поет побував у 124 населених пунктах. Достовірно відомо, що Пушкін двічі побував у Києві. Та чи не найбільше місць, пов'язаних із ім'ям поета, в Одесі, де написав перші розділи «Євгенія Онєгіна», закінчив поему «Цигани» і написав багато ліричних віршів. Олександр Пушкін відіграв велику роль у розвитку культури тоді ще молодого міста. За це вдячні одесити на власні кошти спорудили 1889 року пам'ятник поету на Приморському бульварі. З нагоди 200-річчя від дня народження Пушкіна в Одесі споруджено ще один пам'ятник.
    В бібліотеці пройшла низка заходів,присвячених ювілею великого поета.Читачі з пришкільних таборів шкіл 84 та 89 долучилися до літературної спадщини Олександра Пушкіна.




Немає коментарів:

Дописати коментар