Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, травня 07, 2019


   Навіки в пам'яті народній

     
   Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
    Мільйонам людей назавжди врізався в пам'ять перший день Великої Вітчизняної війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалився він на нас. І враз неділя 22 червня 1941 року, мирний день відпочинку, обернувся довгими роками страждань.
    Мільйони людей в усьому світі знають про звіряче обличчя фашизму з книг, документальних та художніх фільмів. Все менше залишається тих, хто пам'ятає злочини фашистів зі свого трагічного досвіду.
     Перемога прийшла до нас не в лавровому вінку. Вона прийшла в образі старої матері, опустила натруджені руки і над Європою вперше настала довгождана тиша.
    У лавах вічного безсмертя сьогодні герої - солдати, сержанти та офіцери, що загинули на полі бою, знайшли вічний спокій у водах сивого Дніпра та померли від фронтових ран. Але кожен рік вони незримо присутні на святі Перемоги.
    Пліч-о-пліч відстоювали свободу солдати різних національностей: росіяни, українці,
білоруси, казахи, вірмени, грузини... Відбиваючи оскаженілі атаки ворожих полчищ, перебуваючи в окопах, вони, як ніколи відчували плече один одного, взаємовиручку, слова підтримки.
    7 травня в нашій бібліотеці велике свято,багато гостей - ветерани,діти з букетами тюльпанів та бузку. День пам'яті та примирення "Навіки в пам'яті народній" зібрав небайдужих до історії людей:до нас завітали голова комітету СОНу мікрорайону Южний Писарєва Анна Вікторівна та помічник депутата Одеської міської ради Беженара В.М. Каземірова Галина Андріївна. Вони поздоровили ветеранів та маленьких артистів квітами та подарунками .
      Наші читачі,учні 65 школи та Європейського ліцею представили концертну програму: лунали фронтові пісні,кружляли у танці хлопчики та дівчатка під мелодії вальсів та танго, діти розказували вірші.Тепло та спокійно стає на душі,коли бачиш,як школярі стараються,як вони дякують стареньким ветеранам за їх подвиг !
     Ми впевнені,що пам'ять народна не згасне ніколи ! 





 




Немає коментарів:

Дописати коментар