Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

пʼятницю, квітня 12, 2019

Той квітень не забути нам повік

Результат пошуку зображень за запитом "одеса в роки другої світової війни"     10 квітня 2019 року Одеса відсвяткувала 75-річчя звільнення міста від нацистських окупантів.Цій події був присвячений цикл заходів,проведений для учнів 3-х та 4-х класів 84 та 89 шкіл.
      Бібліотекарі Іванченко Г.А. та Чіквінідзе Р.Р.    розказали дітям про початок війни,про те,що    передмістя Одеси бомбили вже 22 липня.Всі жителі від малого до великого піднялися на захист міста:рили окопи,будували оборонні рубежі,працювали на заводах.
     Ворог захопив водонасосну станцію,у місті не стало води.В таких важких умовах місто трималося 73 дні,відбиваючи атаки фашистів,але за наказом головнокомандуючого було залишене.Довгих 907 днів одесити жили під ярмом нацистсько-румунських загарбників.Багато що їм довелося пережити,і тим радіснішим був день звільнення рідного міста 10 квітня 1944  року.
     Бібліотекарі познайомили учнів з книгами про військові подвиги одеситів в роки окупації.Хлопчики та дівчатка з цікавістю переглянули фільм про події тих далеких років.Вічна пам'ять героям !








Немає коментарів:

Дописати коментар