Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

суботу, листопада 17, 2018

До Сонячного міста з Незнайком

     Незвичайну мандрівку книжковими сторінками Миколи Носова здійснили читачі 4 б класу 84 НВК разом з бібліотекарем Галиною Іванченко 16 листопада. 



    Всесвітньо відомим письменником він став завдяки своїм своїм художнім творам, присвяченим дітям, яких він дуже любив. Складати веселі історії для хлопчиків і дівчаток він вважав найкращою роботою. Його герої  - фантазери, непосиди, паливоди - потрапляють у смішні і неймовірні ситуації, а казкові Незнайко і його друзі-коротунчики із Квіткового міста стали улюбленими героями усього світу. Адже оповідання й повісті Миколи Носова перекладено на більш 100 іноземних мов. За їх сюжетами створено багато мультиплікаційних та художніх творів. Один з них, а саме м/ф "Незнайко на Місяці", у 1997 році завоював Гран-при на престижному кінофестивалі у Канах.

    Галина Анатоліївна розповіла дітям, що М. Носов народився в Києві, дитинство провів у містечку Ірпені, пережив важкі часи Першої світової війни разом з батьками. Мріяв стати хіміком, але захоплення фотографією привело його на гуманітарний факультет. Він став відомим кінорежисером документальних стрічок під час другої світової війни, а потім - мультиплікаційних фільмів. Можливо, малювання і зйомка героїв для мультиків наштовхнула його на створення веселих коротульок у казці "Пригоди Незнайка та його друзів". 

     Складанням творів для дітей він вирішив зайнятися після того, як  зрозумів, що веселими історіями можна тішити не тільки свого синочка, а це може бути цікавим і іншим діточкам. І це стало його найважливішою  справою життя.
    Присутні на заході діти взяли активну участь у конкурсах "Як все починалося", "Етюд", вікторині за сторінками прочитаних творів  М. Носова, подивилися буктрейлер "Пригоди Незнайка та його друзів".





Немає коментарів:

Дописати коментар