Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

понеділок, листопада 21, 2016

"Розстріляли поле, розкидали цвіт..."

   У день, коли країна відзначала події двох останніх революцій в Україні, ми в бібліотеці під час літературного вернісажу говорили з нашими читачами про людей, які мріяли про нову країну в сім'ї народів Європи, бажали жити у злагоді з усіма народами світу.
    Більшість із них були учасниками першої світової війни, революції 1917 року, громадянської війни, стали свідками знищення селянства голодом. Саме про це писатимуть у своїх творах поети і прозаїки нової української літератури, які ввійшли в історію країни як представники Розстріляного відродження: Микола Хвильовий, Валер'ян Підмогильний, Євген Плужник, Григорій Косинка, глухонімий Олекса Влизько, Микола Куліш, Остап Вишня, Микола Вороний...
   Радянська влада не простить тим, хто насмілився написати правду в своїх творах - хто винен в тому, що в 20-30 роках  в Україні загинули мільйони людей від голоду, була знищена українська інтелігенція.
    Наші сучасники пережили три революції-Майдани. Ми маємо пережити цей гіркий час жорстоких випробувань і стати гідною своїх попередників нацією! 




Немає коментарів:

Дописати коментар