Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, квітня 27, 2016

Де знаходиться "Острів забуття і покаяння"


 "В літературі я там, де трагедія. але... оздоблена величчю могутніх людяних постатей і характерів"
 Богдан Сушинський



  10 квітня 2016 року відомому в Україні та світових літературних колах письменнику Богдану Сушинському виповнилося 70 років. Першими вітали свого славетного земляка у місті Самборі Львівської області, де він народився. Ювіляра вітали його друзі і шанувальники творчості. На зустрічі Богдан Іванович розповів про свою творчу роботу, якій він присвятив усе своє життя: написано і опубліковано 184 книги ( з них 61 роман): наукові монографії, історичні, пригодницько-авантюрні і фантастичні романи, твори для дітей, біля 3000 статей в  газетах і часописах. Його твори перекладали сімнадцятьма мовами світу.
    Тематика творів різноманітна, якщо на початку творчості героями творів були сучасники, то потім переважатимуть козацька тема  та тема світової війни 1941-1945 років.
    Письменник, збираючи матеріал для своїх творів-досліджень, багато працює в архівах різних країн впродовж багатьох років.Так він почав писати історію тисячоліття України в постатях: про князів та полководців, про козацьких вождів, а це сотні імен...
    Окрему сторінку складають твори написані для дітей: "Із розвідки не повернувся", "Танець степового коня", "За лінією життя", "Зоряний берег", "Ріка дитинства".
   У 1999 році вийшов збірник "Письменники Одещини", упорядником якого був Богдан Іванович. В ньому письменник опублікував цікаве оповідання "Острів забуття і покаяння", де, розповідаючи історію давніх шкільних років, головний герой Ігор Гордаш доходить висновку, що щасливою людина може бути тільки там, де його батьківщина, "де на берегах річки відкривалася мені таїна навколишнього світу, на островах я вчився говорити з річкою, рибою, птахами; зазнав стільки щирих захоплень і розчарувань". Рідний край, де ти народився, де  зустрів своїх найкращих друзів, кохання - ніколи не забуваються.Такого висновку дійшли під час дослідження   творчості одеського письменника  Марія Суховецька  разом з семикласниками школи  ОЗОШ 55 21 квітня 2016 року.  Учні та вчителі мали  також змогу ознайомитися з книгами, які є у фонді бібліотеки.
   Щиро вітаємо Богдана Івановича з Днем народження ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар