Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

середу, жовтня 07, 2020

    Ми станемо на захист братів наших меньших

   4 жовтня – у світі відзначають Всесвітній день тварин (World Animal Day) — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, так як щодня тварини опиняються на межі зникнення. Сьогодні бібліотекар Олена Шойка провела обговорення з читачами про захист братів наших меньших.

    Ідея Міжнародного дня тварин була вперше проголошена німецьким письменником та зоозахником Генріхом Циммерманом. У 1931 році міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин одноголосно ухвалив пропозицію оголосити 4 жовтня всесвітнім днем тварин. Дата проведення була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, померлого 4-го жовтня 1226-го року, котрий вважається покровителем тварин.

    У 1978 році в Парижі, в будівлі ЮНЕСКО, урочисто проголосили Декларацію прав тварин. В Україні День захисту тварин святкується починаючи із 2000 року.

   В нашій країні відносини у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу регулюються Конституцією України, Законами України „Про тваринний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про мисливське господарство та полювання”, „Про захист тварин від жорсткого поводження”, “Про Червону книгу України” та іншими нормативно-правовими актами.

    Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин. За 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.

    День тварин – це привід нагадати людям про їхню відповідальність, підвищити свідомість суспільства щодо необхідності захисту тварин.









Немає коментарів:

Дописати коментар