Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

четвер, серпня 01, 2019

      Як тебе не любити,

             Києве мій !

     «Як тебе не любити, Києве мій!» – такі слова можна почути і від киянина, і від туриста, і навіть від людини, яка бачила місто тільки на екрані. Проте той, хто побував тут одного разу, обов’язково захоче повернутися. Знову прогулятися вуличками, зайти в знайомий скверик чи просто помилуватися Дніпром.
     Це одне з найстаріших міст Європи. У Києві багато цікавих історичних пам’яток, будівель та вулиць. Пам’ятник князю Володимиру в живописному парку на пагорбах Дніпра став символом стародавнього міста. 
     Центральна вулиця столиці – Хрещатик.На Хрещатику багато прекрасних будівель, фонтанів. Вони формують унікальний архітектурний ансамбль. Навесні, коли цвітуть знамениті київські каштани, тут особлива атмосфера.


     Київ – це місто над Дніпром. Немає, певно, більш величної та могутньої ріки. Саме з Дніпра відкриваються неповторні панорами на місто, з його кремезними кручами та позолоченими церквами. Їх у Києві дуже багато: Києво-Печерська Лавра, Володимирський собор, Софія Київська, Андріївська церква. До речі, остання красується на схилах старовинної частини Києва – Андріївському узвозі. 


     Також місто славиться зеленими парками, музеями, затишними кав’ярнями. Сьогодні Київ квітне й розвивається. Він поєднує в собі тисячолітню історію й сучасність. Це серце нашої країни, її гордість і краса. Це мистецький та культурний центр нашої країни.


    Наші читачі із санаторію "Степове повітря" разом з бібліотекарем Іванченко Галиною здійснили віртуальну подорож "Як тебе не любити,Києве мій !"


Хлопчики та дівчатка відчували гордість за нашу прекрасну столицю,з інтересом та цікавістю вони брали участь у вікторинах та іграх .



  

Немає коментарів:

Дописати коментар