Іван Франко

Книги - морська глибина: хто в них пірне аж до дна, той, хоч і труду мав досить, дивнії перли виносить. Іван Франко.
Дякуємо, що завітали до нашого блогу! Ми відкриті для всіх за адресою: вулиця Академіка Корольова, 71/1

Бібліотека інформує

вівторок, липня 09, 2019

   
Читають підлітки
     Особливу увагу ми приділяємо підліткам. Адже недарма кажуть: «Яка нинішня молодь, таке й суспільство в майбутньому». Сьогодні гостро стоять питання: що нас чекає, що несе з собою нове покоління? Адже майбутнє залежить від неординарно мислячих, творчих особистостей, від тієї інтелектуальної духовної еліти, яку потрібно сформувати.


     Молода людина має можливість задовольнити пізнавальні, професійні, дозвіллєві інтереси та запити за допомогою різноманітних джерел і численних відео – та аудіовізуальних каналів одержання інформації. Але ні кінофільми, ні теле –  чи радіопередачі, ні дискотека не замінять спілкування з книгою. Ще в літописі ХІ ст. записано: «Ум без книг, аки птиця опешена. Якоже она взлетети не может, також и ум недомыслится…»



     Що ж цікаво  сучасному підлітку?  Зберігається розподіл на літературу для хлопчиків та дівчат. Підліткам хочеться бути дорослими. Їх увагу привертають глянцеві обкладинки журналів. Хлопців цікавлять фентезі, детектив. Хоча фентезі люблять і дівчата. У цей період навіть пробують писати полуказки — полуфентезі. Для цього віку фентезі - це і детектив (розслідування), і фантастика (машина часу), і історичний твір (подорож у часі). Війни, любов, дружба. І все це закінчується добре. Як у казці.


     Діти читають О. Дюма, Ж. Верна, О. Гріна, М. Твена. Серед улюблених героїв Гаррі Поттер, тореадори з Васюківки В. Нестайка, Том Сойєр, Робінзон Крузо, Шерлок Холмс, Роксолана.

Немає коментарів:

Дописати коментар